Συνέδριο με θέμα τον Τουρισμό ως παράγοντα ριζικών μεταβολών. Πόσο έχει αλλάξει ο εντατικός τουρισμός τα Κυκλαδονήσια και την Μύκονο και σε τι βαθμό έχουν επηρεαστεί το περιβάλλον, οι υποδομές και η πολιτιστική κληρονομιά τους, είναι το θέμα του συνεδρίου που πραγματοποιείται Σάββατο και Κυριακή 18-19 Νοεμβρίου στο Γρυπάρειο Μέγαρο, με την συμμετοχή σπουδαίων ακαδημαϊκών της χώρας μας.

 Σε μια εποχή που η Μύκονος δεν επιδοτείται πλέον από αναπτυξιακούς νόμους και ΕΣΠΑ, όπου συνεχίζεται η αναστολή έκδοσης (εκτός σχεδίου) οικοδομικών αδειών, όπου (όχι εντελώς άδικα) διακρίνεται μια τιμωρητική διάθεση από την πλευρά της πολιτείας, ίσως αυτό το συνέδριο αποτελεί μια ευκαιρία για ενδοσκόπηση και περισυλλογή.
Ευκαιρία να αναδειχθούν τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία:
α) για τις υποδομές στο νησί και
β) για τις απόψεις των κατοίκων, ώστε μέσα από μια συνθετική διαδικασία να προκύψουν συμπεράσματα, προτάσεις και λύσεις για το μέλλον.
Στα 5 στρογγυλά τραπέζια, μετά τις τοποθετήσεις των έγκριτων επιστημόνων, θα ακολουθεί συζήτηση 20 λεπτών, συνεπώς η συμμετοχή φορέων και ιδιωτών κρίνεται επιβεβλημένη, ώστε να ακουστούν κατά το δυνατόν όλες οι απόψεις.
Πηγή: E-MYKONOS.GR