Μηχανικοί δίχως ασφαλιστική ικανότητα. Τις τελευταίες μέρες σημαντική μερίδα μηχανικών ήρθαν αντιμέτωποι με μία δυσάρεστη «έκπληξη», επιχειρώντας να προβούν σε συνταγογράφηση φαρμάκων ή/και την έκδοση παραπεμπτικού για ιατρικές εξετάσεις, ανακάλυψαν ότι δεν έχουν ασφαλιστική ικανότητα δηλαδή ότι στην ουσία είναι ανασφάλιστοι και ότι το ατομικό βιβλιάριο υγείας τους δεν είναι σε ισχύ.

Χωρίς να υπάρχει έγγραφη ενημέρωση προς τις εν λόγω κατηγορίες μηχανικών, ούτε κάποια υπενθύμιση, και έχοντας καταβληθεί οι εισφορές τους κανονικά, δεν γνώριζαν ότι έπρεπε να μεταβούν στο ασφαλιστικό τους ταμείο, για να πληρώσουν αναδρομικές εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ για τα έτη 2011-2012. Το θέμα είναι σοβαρό, καθώς πέραν από τους άμεσους ασφαλισμένους, δεν είχαν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας ούτε τα προστατευόμενα μέλη, όπως σύζυγοι και μικρά παιδιά.

Για την εν λόγω σημαντική αβλεψία της Πολιτείας και του αρμόδιου Υπουργείου κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Αχτσιόγλου, ο βουλευτής με το Ποτάμι Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής) ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις και διευκρινίσεις.

Διαβάστε την ερώτηση του Βουλευτή: pdf2