transfer

Οι υπηρεσίες «Οδική μεταφορά επιβατών για περιήγηση σε αξιοθέατα» (ΚΑΔ 49.39.32.00)  και «Ενοικίαση πούλμαν με οδηγό -ΤΕΟΜ» (ΚΑΔ 49.39.31.00)  έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα επιδότησης του ΕΣΠΑ «ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ»,  που προκηρύχθηκε και θα «τρέξει» μέχρις εξάντλησης των πόρων (400 εκ. €)

Read More

Coffe-espa

Επιχορήγηση έως και 97.500 ευρώ μπορούν να λάβουν οι επιχειρήσεις του εμπορίου,  της εστίασης και της ιδιωτικής εκπαίδευσης που θα υπαχθούν στο νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας» που έχει δημοσιευθεί.

Συγκεκριμένα,  θα ενισχυθούν επενδυτικά σχέδια ύψους από 10.000 έως 150.000 ευρώ με το ποσοστό της επιδότησης να φτάνει στο 50%-65%  του προϋπολογισμού.

Read More

ergaleiothiki-espa

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Από τις 6 Φεβρουαρίου αρχίζει η υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με τίτλο «ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ», που στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων επιχειρήσεων των κλάδων μεταποίησης, εμπορίου, παροχής υπηρεσιών, υγείας , ενέργειας, εστίασης, δηλαδή σχεδόν όλων των ΚΑΔ εκτός του τουρισμού.
Στα αξιοσημείωτα και πρωτοποριακά του προγράμματος είναι πως η έγκριση των ηλεκτρονικών φακέλων θα γίνεται με χρονική σειρά προτεραιότητας (πρακτικά λήγει στις 19/4/19), και μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού που θα είναι 460 εκ. €!

Δικαιούχοι

Στο πλαίσιο της Δράσης ενισχύονται αποκλειστικά υφιστάμενες επιχειρήσεις που:
α) έχουν κλείσει τουλάχιστον τρεις (3) διαχειριστικές χρήσεις 12μηνης διάρκειας (Έχουν δηλαδή ιδρυθεί το 2015 και πριν).
β) έχουν δύο (2) τουλάχιστον ΕΜΕ μισθωτής εργασίας το έτος 2018. (Για την εμπόριο αρκεί 1 ΕΜΕ ).
γ) καλύπτουν την απαιτούμενη ιδιωτική συμμετοχή (50% του προϋπολογισμού) με ιδίους πόρους ή/και δάνειο.

Οι επιλέξιμοι τομείς είναι οι ακόλουθοι :
• Αγροδιατροφή / Βιομηχανία Τροφίμων

• Ενέργεια

• Εφοδιαστική Αλυσίδα

• Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες (ΠΔΒ)

• Περιβάλλον

• Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ)

• Υλικά/Κατασκευές

• Εστίαση

• Εμπόριο

• Εκπαίδευση όλων των βαθμίδων.

Προϋπολογισμός και ποσοστά επιδότησης:

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός του κάθε επενδυτικού σχεδίου μπορεί να είναι από 10.000,00€ – 200.000,00€, ανάλογα τον κλάδο, ενώ το ποσοστό ενίσχυσης των επενδυτικών σχεδίων θα ανέρχεται κατ’ ελάχιστον στο 50% και θα φτάνει στο 65% αν υφίσταται εξαγωγική δραστηριότητα.
Επιλέξιμες δαπάνες:

  • παρεμβάσεις επί του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου (μόνο για εστίαση, εμπόριο, εκπαίδευση)
  • προμήθεια και εγκατάσταση νέων σύγχρονων μηχανημάτων και εξοπλισμού
  • μεταφορικά μέσα
  • εγκατάσταση συστημάτων πιστοποίησης-διαχείρισης ποιότητας προϊόντων
  • αμοιβές για τεχνικές μελέτες και αμοιβές συμβούλων
  • μισθολογικό κόστος νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού

Επιλέξιμες θα θεωρούνται οι δαπάνες μετά την ηλεκτρονική υποβολή του επενδυτικού σχεδίου.
Τα βασικότερα κριτήρια αξιολόγησης – βαθμολόγησης θα είναι o αριθμός απασχολούμενου προσωπικού, o αριθμός κερδοφόρων χρήσεων (έως 3), o τρόπος και βαθμός κάλυψης ιδιωτικής συμμετοχής, oι ιδιωτικές επενδύσεις της τελευταίας 3ετίας και η συμμετοχή της επιχείρησης σε διαγωνισμούς ή βραβεύσεις.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Αγγελικά, Μύκονος, Τ.Κ. 84600
τηλ. 22890 77113 / 22513  [ ]  φαξ +30 22890 24498

kk@mk-mykonos.gr

tk@mk-mykonos.gr

 

espa2

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα η προκήρυξη του προγράμματος «ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ» που στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων επιχειρήσεων των κλάδων μεταποίησης, εμπορίου, παροχής υπηρεσιών, υγείας , ενέργειας, τουρισμού, εστίασης, δηλαδή σχεδόν όλων των ΚΑΔ.

Στα αξιοσημείωτα και πρωτοποριακά του προγράμματος είναι πως η έγκριση των ηλεκτρονικών φακέλων θα γίνεται με χρονική σειρά προτεραιότητας και μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού που θα είναι σχεδόν 500 εκ. €!

Read More

ano-mera

Με την υπ’αριθμ.62878/19-10-2018 απόφαση της Δ/νσης Δασών Κυκλάδων (ΑΔΑ:ΨΒΓΗΟΡ1Ι-ΝΦΗ) αναρτήθηκε ο δασικός χάρτης των πρώην ΟΤΑ: Άνω Μεράς της ν. Μυκόνου, Αδάμαντα ν. Μήλου, Ανάφης, ν. Ανάφης, Άνω Μεριάς, Φολεγάνδρου, ν. Φολεγάνδρου, Σικίνου ν. Σικίνου, Οίας, Ημεροβιγλίου, Βουρβούλου, Θήρας, Καρτεράδου, Μεσσαριάς, Βόθωνα, Έξω Γωνίας, ν. Θήρας και Θηρασιάς, ν. Θηρασιάς, εμβαδού 211.357 στρεμμάτων.

Read More

epixeirimatikotita

Επιχορήγηση έως και 75.000 ευρώ μπορούν να λάβουν οι επιχειρήσεις του εμπορίου, της εστίασης και της ιδιωτικής εκπαίδευσης που θα υπαχθούν στο νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας».

Συγκεκριμένα,  θα ενισχυθούν επενδυτικά σχέδια ύψους από 10.000 έως 150.000 ευρώ με το ποσοστό της επιδότησης να φτάνει στο 50% του προϋπολογισμού.

Το πρόγραμμα αναμένεται να προκηρυχθεί στις 5 Δεκεμβρίου και αποσκοπεί στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται:

Read More

E-ADEIES

Το ΥΠΕΝ και το ΤΕΕ ανακοίνωσαν τη λειτουργία του νέου ηλεκτρονικού συστήματος έκδοσης οικοδομικών αδειών που ονομάζεται e-adeies. Πέρα όμως από όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ από τη συνέντευξη τύπου Σταθάκη (ΥΠΕΝ)- Στασινού (ΤΕΕ), ποιες λεπτομέρειες του συστήματος κάνουν τη διαφορά και τι άλλαξε στη χώρα;

Read More

N_4495_17

Έως την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 παρατείνεται η πρώτη φάση υπαγωγής αυθαιρέτων στο πλαίσιο του νόμου 4495/2017, κατά την οποία τα πρόστιμα είναι μειωμένα κατά 20%.

Η παράταση της προθεσμίας δίνεται λόγω τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και μετά από αιτήματα φορέων του κλάδου. 
Θα ακολουθήσει σχετική απόφαση, σε νομοθετική ρύθμιση. 

eksikonomo

Την υπαγωγή επιπλέον 9.455 αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ», για τις οποίες ο επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων αντιστοιχεί σε 145,1 εκατ. ευρώ (δημόσια δαπάνη 108,6 εκατ. ευρώ), ενέκρινε την Τρίτη η Επενδυτική Επιτροπή.

Στις αιτήσεις, συμπεριλαμβάνονται 5.572 οι οποίες έχουν λάβει προέγκριση δανείου από συνεργαζόμενες τράπεζες, ενώ για τις υπόλοιπες το ποσό, πέραν της επιχορήγησης, θα καλυφθεί με ίδια κεφάλαια

Read More

psifiako-alma-psifiako-vima-espa-990x557

Παρατείνεται ως 31 Οκτωβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο Ψηφιακό Άλμα και το Ψηφιακό Βήμα. Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους  έως την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 16.00 της ημερομηνίας ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στη Δράση.

Read More